21 maart 2015
a
A
Nu echt backpacken!
Hoi allemaal,
Bedankt voor de reacties! Leuk om te lezen!
Eindelijk staan de foto's nu bij mijn vorige berichtje. Weliswaar nog door elkaar, maar ze staan erop!
Waar waren we gebleven....
De bus richting Iguacu falls! De busreis ging goed, maar duurde uiteindelijk 16,5 uur! Gelukkig hebben we het grootste deel hiervan geslapen. En hè: we waren wel in Foz de Iguacu! Die middag zijn we meteen op pad gegaan. We hadden namelijk een hele aardige hosteleigenaar die ons van alles vertelde over bezienswaardigheden in de buurt. Allereerst naar een vogelpark. In dit vogelpark zitten een aantal tropische vogels waarvan er ook een aantal los vliegen. Niet helemaal vrij, maar een beetje zoals de Bush in burgers zoo. Wel mooi! Ik hou alleen niet zo van dat gefladder rond m'n hoofd, dus ik vond het prima om ze van een afstandje te bekijken! Ook kwamen we door een vlindertuin met de mooiste tropische vlinders, waarvan er zelf één op mijn hand ging zitten! Hoe gaaf! Even verderop kon er ook nog een papegaai op je hand zitten. Wel gedaan, maar op een veilig afstandje gehouden ;)!
Dan zaterdag:
Een van de hoogtepunten nu al! We zijn naar de Argentijnse kant van de Iguacu watervallen geweest! De watervallen zijn op de Braziliaanse en Argentijnse grens. Bij de Braziliaanse kant heb je een mooi overzicht van het hele geheel en aan de Argentijnse kant kan je er echt naast en onder staan. Erg gaaf! Eerst zijn we nog naar het 3 landen punt geweest. De 3 landen zijn: Brazilië, Argentinië en Paraguay. Ach, zijn we ook in Paraguay geweest.....
In het nationaal park van de Iguacu watervallen zijn we begeleid door een gids. Heel leuk, want nu hebben we de watervallen van alle kanten gezien. Het is net of je door de jungle loopt alleen dan wel met een verhard pad. Wel zie je regelmatig wasbeertjes of andere beestjes. Ook zagen we een paar tropische vogels die we vrijdag nog in het vogelpark hadden gezien, nu gewoon in het nationaal park vliegen. Hoe bijzonder!
Je hoorde de watervallen al van verre. Het zijn enorme watervallen, dus ze maken enorm veel geluid. Omdat ze één van de 7 wereldnatuurwonderen zijn, zijn de verwachtingen hoog en vonden we het leuk spannend. En daar waren ze dan! De verwachtingen zijn meer dan waar gemaakt! Wat een natuurwonder! Ookal stond je 10 meter van de waterval vanaf, je werd alsnog zeiknat. Maar wat is het gaaf om eronder te staan! Vanaf dat moment besloot ik alleen maar te genieten van deze reis. Het is ook enorm gaaf wat we meemaken en wat een kans! Wij hebben echt wel enorm veel geluk :)!
Ook kon je met een bootje naar de waterval varen en een 'douche' nemen, zoals de organisatie het zo leuk zei... Nou een douche was het zeker! Alleen de shampoo ontbrak nog! Maar echt super gaaf om te doen! Hierna was het tijd voor lunch. We gingen naar een all you can eat. Heel lekker! We hadden alleen maar 30 min pauze. Maar: het lukt om 4 borden naar binnen te schuiven in die tijd ;)! Gewoon niet praten, maar eten ;)! Praten kan later weer.... We waren alleen niet meer gewend aan zoveel eten, dus het lag even zwaar op de maag.... Maar ach, gelukkig gingen we een stuk wandelen. Nu langs de bovenkant van de watervallen. Hoe groot! Echt een enorm stuk watervallen! Door het water en de zon zie je regelmatig een regenboog. Super mooi! Wel is het best hoog als je bij de waterval naar beneden kijkt. Ong 80 meter. Maar echt een onwijs mooie en gave ervaring! Hierna waren we ook helemaal uitgeblust van alle mooie indrukken. Maar we waren er nog niet! Zondag zouden we namelijk naar de Braziliaanse kant gaan!
Zondag
Eerst zijn we naar een boeddhistische tempel geweest. Een eind buiten de stad waar je mooi uitzicht had over de stad. En de tempel was ook heel mooi. Mooie beelden in de tuin en een hele relaxte, liefdevolle sfeer. Je werd er helemaal rustig en relaxt van. Fijn om er te zijn!
S middags was het dan tijd voor de Braziliaanse kant van de watervallen! Dit keer hadden we het overzicht over de watervallen. Ik had niet door dat het er zoveel waren! Naast dat het heel lang is, zijn er ook meerdere watervallen met 'verdiepingen'. Super mooi! Hier ook een stuk gelopen en van alles gezien. De Argentijnse kant was indrukwekkender, maar dit was zeker ook de moeite waard en super mooi! Ik had het niet willen missen! Echt een natuurwonder! Dat de natuur dit kan maken! Zo bijzonder en ontzettend mooi! Volop genoten!
Maandag
Tijd voor een relax dagje! Even de rust pakken tussendoor. We reizen behoorlijk veel, dus dan is het fijn om een dagje vrij weinig in te plannen en ook de 'gewone' dingen te doen. Dus boodschappen en wassen! Een van de fijnste dingen dat is uitgevonden is toch wel de wasmachine. Hulde aan de uitvinder! Een handwasje wordt toch nooit schoon genoeg. En omdat ik weinig kleren mee heb, wordt alles snel vies. En dan is een wasmachine zo fijn! Het ruikt meteen zo fris! Dus ook hulde aan de wasmiddeluitvinder! Ik kan ondertussen in verschillende hostels en op verschillende soorten bedden slapen, maar die wasmachine....! Tot zover mijn betoog over de geweldige uitvinding: de wasmachine ;)!
Dinsdag
Dinsdagochtend vroeg vlogen we vanaf Foz de Iguacu naar Rio. Wij hadden het goede plan opgevat om te overnachten op het vliegveld. Je bent tenslotte backpacker ofzo.... En onze vlucht zou al om 5 uur gaan. Uiteindelijk geen goed plan. Je weet niet hoe je op die bankjes in de vliegtuighal moet liggen/zitten/hangen. Dus na 2 vluchten (via Curitiba) van in totaal 4 uur en een busreis van 3 uur in combinatie met lang wachten en weinig slapen, ben je niet vrolijk. Deze hele wereldreis was ineens ook weer het meest idiote plan ooit. Kan je nagaan wat slaap met je kan doen. Maar na die reis waren we wel in Buzios aangekomen! Buzios is een soort van grote badplaats met meerdere stranden. Zo mooi en er hangt een super sfeer! We zaten in een partyhostel met vooral Spaans of Portugees sprekende mensen. Wel hoorden we meerdere keren 'Hollanda' voorbij komen, dus zo maakten we toch nog deel uit van het gesprek ;).
Woensdag
Tijd om Buzios te verkennen! Wat een leuk plaatsje en leuke winkeltjes! En natuurlijk een mooie boulevard. Dus de hele boulevard overgestruind. Ook nog even bij Brigitte Bardot op de koffie geweest ;). Jaren geleden is Brigitte Bardot hier geweest en sindsdien is het toerisme op gang gekomen. Dus de boulevard is naar haar vernoemd en er staat een standbeeld op de boulevard. Fotomomentje! En voor Inge: ze hebben hier ook McFlurry's! Ze crunchen ze hier alleen niet, maar nog steeds erg lekker! Dus een lekker ijsje gegeten ;)! Buzios is ook een een partygebied. Er komen meerdere toeristen om hier alleen maar te feesten en weinig te zien. Er zijn veel cafe's en een aantal clubs. En daarbij is het de bedoeling dat je je vanaf 8 uur vol giet. Daar doen wij dus niet aan mee, aangezien we nog wat van het land willen zien ;)! Maar wel een erg gezellig stadje!
Donderdag
Tijd om te relaxen en vakantie te vieren! Hadden we nog niet gedaan natuurlijk ;)...... We gingen namelijk op een boottrip mee naar de mooiste stranden van Buzios! Hoe mooi! Het gebied heet Arraial do Cabo. Met een bootje zijn we 3 standen afgegaan. Op de boot werden van allerlei relaxte muziekjes gedraaid, je kon drinken pakken en in de zon zitten. Een erg zware dag ;)! Verder een beetje snorkelen, zwemmen en op het strand liggen.... Backpacken is heftig.... Haha! Nee hoor! Maar super mooi! Het water was ook groen/blauw en zo ontzetten helder! Je kon de bodem echt prima zien! Erg fijn dat je dan ziet wat er onder je zwemt! En dat is ook fijn met snorkelen natuurlijk, maar we hebben helaas weinig koraal gezien en maar een paar kleine visjes. Ook de standen waren erg mooi! Parelwitte stranden en één strand was van schelpenzand. Erg mooi en een super dag gehad! Iets verbrand, maar verder een mooi bruin kleurtje gekregen! We waren echt helemaal ontspannen!
Vrijdag
En dan was het weer tijd om naar Rio terug te gaan! De stad waar het allemaal begon 2,5 weken geleden! En wat fijn om er weer te zijn! Het wordt toch een beetje 'thuis' ofzoiets. Dus weer heerlijk over het strand gewandeld met de voetjes in de zand. Dit keer zitten we in een hostel in een achterstandswijk. 2 minuten van het Copacabanastrand af, dus we zitten aan het randje. Het eindige waar je het aan merkt is dat er veel politie staat, dus ik heb me geen moment onveilig gevoeld. Ze houden goed een oogje in het zeil ;)!
Vandaag
Weer een dagje Rio gehad! Wat souveniertjes gekocht, verse sapjes gedronken en van de stad genoten. Wat is het toch een bruisende stad! En natuurlijk een tijd op het strand geweest. Helaas niet kunnen zwemmen, want het miezerde een beetje en het was bewolkt.... Jaja, zo kan het ook... Maar het was alsnog 26 graden, dus niks te klagen!
En nu zitten we in ons hostel. Aankomende nacht verlaten we Brazilië en vertrekken we naar ons volgende land: Peru! Morgenochtend om 7 uur vliegen we vanuit Rio via Santiago naar Lima en dan vliegen we door naar Iquitos. Jaja, een hele omweg! Ach, bezigheidstherapie ;)! In Iquitos gaan we een super ervaring meemaken: we gaan namelijk 3 dagen naar de Amazone! De foto's en het programma zien er super gaaf uit en we zijn erg benieuwd! Ook krijgen we het behoorlijk luxe: we hebben namelijk een 2 persoonskamer! Ook fijn en niet meer gewend! Dus erg veel zin in! Donderdag vliegen we dan vanaf Iquitos naar Cuzco bij de Machu Picchu in de buurt! Nog veel hoogtepunten te gaan dus! Eerst morgen nog een reisje voor de boeg!
Bijzonder dat het eerste land er alweer op zit! Enorm van Brazilië genoten! Het is een onwijs groot land, dus alleen hier had ik al 8 maanden kunnen reizen en nog niet alles kunnen zien. Maar erg mooi wat ik allemaal wel heb gezien! Een iets duurder land als dat we verwachtten en waar het er vooral gaat om zien en gezien worden. De meest stijlvolle mensen hebben we langs zien komen, maar ook iets minder stijlvol natuurlijk. Het is normaal om in je bikini of zwembroek over het strand hard te lopen en de bikini's omvatten heel weinig stof... Ook is het normaal om zo over straat te lopen, maar je mag alleen geen restaurant in zonder shirt. Sensualiteit, passie en relaties zijn hier erg belangrijk. Verder onwijs mooie natuur en toerisme gericht. Je ziet nog op verschillende plekken terug dat het WK hier is geweest en de Olympische Spelen eraan komen. Dit zie je ook terug in de hoeveelheid politie dat hier rondloopt. Maar een super mooi land! En een goed begin is het halve werk en Brazilië was een super begin, dus dat belooft wat voor de rest!
Lieve mensen,
Ik hoop dat het goed met jullie gaat!
Tot de volgende keer!
Liefs